Mer tid för Uppsalas barn

Den borgerliga majoriteten har nu bestämt sig för att utöka tiden i förskolan för barn till föräldralediga och arbetslösa. Dagens 15 timmar ska bli 20 timmar i veckan. Det är fortfarande en bit kvar till de 30 timmar som Vänsterpartiet anser att dessa barn ska ha möjlighet att vara i förskolan men det är ett beslut i rätt riktning.

Högre personaltäthet och fler timmar för barn till föräldralediga/arbetslösa var ett av de viktigaste rödgröna vallöftena. Ett vallöfte som de borgerliga snabbt tog upp och gjorde till sitt. Vi rödgröna förlorade visserligen valet men genom de frågor som vi drev i valet har vi ändå påverkat politiken under denna  mandatperiod.

Det tjänstemannaförslag som togs fram i december innehöll även möjlighet för barn till föräldralediga/arbetslösa att få gå på fritids. Detta förslag avvisades av borgarna som istället ville att alla resurser skulle gå till förskolan. Det ska bli intressant att se om borgarna kommer att göra något när det gäller skolbarnsomsorgen. I sitt gemensamma valmanifest lovade man nämligen att alla barn skulle få gå på fritids. Kommer alla vallöften att hållas eller var det bara valfläsk?


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback