Är svensk kärnkraft säker nu och i 100 000 år?

Jag kan inte låta bli att fundera på det där med änglarna, som den norska prinsessan Märtha Lousie vill skicka till katastrofområden så att moder jord kan komma i balans. Änglar ska ju tjäna Gud, om de inte gör det så är de demoner typ. Om Gud låter naturkatastrofer inträffa, varför skulle då hans änglar mildra effekterna? (jag säger han eftersom han kallas för fadern, logiskt sett borde en monoteistisk gud inte ha något kön)

Jag tror varken på änglar eller på någon gud. Däremot tror jag att kärnkraften måste avskaffas. När jag läser ledare som den i DN om att vi ska vänta med att dra slutsatser om kärnkraften blir jag orolig. Folkpartiet gick till val på kärnkraftssatsningar men bara för att man är en liberal tidning behöver inte ledarredaktionen stå bakom alla tokigheter som FP hittar på. På nyhetssida har DN en artikel om riskerna med kärnkraft där bl.a. kärnkraftsexperten Lars-Olov Höglund. uttalar sig. Höglund sa för övrigt i en intervju med SVT för några år sedan att de glömde bort att jordbävningssäkra Forsmark 3 och att det finns beräkningar som visar att det kan inträffa tillräckligt kraftiga jordbävningar runt Forsmark för att jordbävningssäkring skulle behövas.

Är den svenska kärnkraften verkligen säker? Och även om den skulle vara det idag, är det verkligen rätt att människor och djur ska kunna fara illa av dagens kärnkraftsavfall i 100 000 år? (KSU)

I morgon kl 18.00 är det en demonstration mot kärnkraft i Stockholm, samling Sergels torg. En uppmaning har gått ut till alla att gå ut på torgen kl 18.00 i morgon, dvs. demonstrera mot kärnkraft var du än befinner dig i Sverige.

Läs gärna Kaj Raving: Mental härdsmälta hos kärnkraftskramarna

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback