Sluta söla - inrätta Fadimes plats nu!

Jag har varit tyst i tron att det skulle vara bättre för att hitta en lösning men jag tror att jag har haft fel. Nu är det dags att skrika ut det: Sluta söla, se till att Uppsala äntligen får en plats uppkallad efter Fadime Sahindal.

Redan i februari förra året fick jag och ordföranden i Namngivningsnämnden ett tips: den lilla parken vid Hotell Hörnan har inget namn. Jag tyckte att det var ett utmärkt förslag och meddelade detta till ordföranden. I höstas bad Fritids- och naturvårdsnämnden, som ansvarar för Uppsalas parker, om ett namn på den lilla parken. Vi har alltså en park som söker sitt namn och ett namn som söker sin park. Vad är det som gör det så svårt?

I februari i år anordnades en debatt om hedersrelaterat våld. Efter den debatten bestämde sig ett av de borgerliga kommunalråden för att det var dags att se till att en plats får namn efter Fadime, argumenten mot höll inte. Trots att vi nu är flera kommunalråd, både på oppositions- och majoritetssidan, som driver på för att Fadime får sin plats så segas det.

Fadime har nu varit uppe på två sammanträden med Namngivningsnämnden men ingen gång har man fattat beslut. Nu i veckan valde man att återremittera, först i september kan ärendet komma tillbaka. Den lilla vackra lummiga parken mitt i Uppsala kommer att grönska utan namn ytterligare en sommar och Uppsala får vänta ytterligare månader på en Fadimes plats/park.

Igår tipsade jag pressen om sölandet.
UNT och TV4 Uppsala har en liten blänkare men blänkandet handlar inte om sölandet. Istället får ordförande, som alltså i flera år valt bort möjligheten att namnge en plats efter Fadime, berätta att kanske men bara kanske får parken vid Hotell Hörnan namnet Fadimes plats/park. Varför vågar inte Namngivningsnämnden fatta beslutet? Vad är problemet?

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback