Sånt som Moderaterna gjort

Diskussionen om Moderaternas historieförfalskning går vidare. DN har fått Arkelsten att modifiera sig en smula, dock bara en smula, på Twitter kan man följa en massa underbara inlägg om saker som Moderaterna gjort eller skulle kunna hävda att de gjort, som att de landade på månen 1969.

Även SvD rapporterar att Arkelsten backar om den allmänna rösträtten: "Vi var ju med och genomförde den". Så kan man ju uttrycka det när man först stretat emot och arbetat emot och sedan böjt sig för trycket.

Aftonbladet och Expressen hänger så klart också på. 

Artiklarna handlar i huvudsak nu om Arkelstens blunder och mindre om Moderaternas försök att ändra historien. Det vore nog på sin plats att granska mer av vad Moderaterna säger och påstår och hur det hänger ihop med verkligheten.

Sedan jag i söndags bloggade om Moderaternas "nyspråk" i idéprogrammet har ytterligare några vänsterpartister bloggat:bl.a.  Olsson betalar, Jonas Sjöstedt, och Ung Vänster.

Själv är jag faktiskt lite mallig över att jag bloggade innan det blev en nyhet i gammelmedia, efter att Alliansfritt Sverige uppmärksammat historieskrivningen i idéprogrammet. 

Kommentarer
Postat av: Joe Black

Att ha koll på fakta om sin egen historia verkar inte vara Moderaternas starka sida.

Snart så påstår de väl att det var de som gjorde 1:a maj till arbetarrörelsens internationella högtidsdag och att det var Reinfeldt som ledde judarna genom öknen istället för Moses (fast det skulle såklart kunna vara en förklaring till varför de irrade runt där i 40 år).I nästa val har moderaterna även:

* Kommit på relativitetsteorin innan Einstein.

* Vunnit ”the space race”, fast det egentligen var mellan USA och Sovjet (Först på månen? Reinfeldt såklart).

* Byggt pyramiderna, kinesiska muren och uppfunnit ölen

* Kom på demokratin i Grekland

* Glödlampan, radion, televisionen och internet? Moderaterna såklart.

Mytomaner eller totalt inkompetenta?


OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback