För mycket sprit för Annie Lööf?

Så sent som i måndags spekulerades det om att skandalen med Tillväxtverkets nota skulle ge Annie Lööf luft under vingarna.  Nu verkar det istället som hennes "handlingskraft" mot tillväxtverkets chef istället baktänder när det visar sig att hennes eget departement låtit skattebetalarna stå för krognotor.

OK, jag har inget emot att man bjuder sina medarbetare på julbord och kanske en lunch eller middag inför sommaren eller att en delegation avtackas med en middag. Det är ganska vanligt men det ovanliga är den mängd alkoholhaltiga drycker som tycks ha konsumerats. Ett glas vin eller en öl till maten kan serveras ngn gång men större mängder vin och öl samt sprit brukar tas på en separat faktura och betalas av var och en. Så har det åtminstone varit på mina arbetsplatser. Det verkar ju också som om man låtit Näringslivsdepartementet stå för notor som Centerpartiet skulle betalat.

Har det druckits för mycket sprit på Annie Lööfs interna representationsmiddagar? Ur en trovärdighetsaspekt absolut, att skilja Tillväxtverkets chef från sitt uppdrag på grund av en stor festnota samtidigt som man själv haft tvivelaktig representation ger inte luft under vingarna det blir stora stora sänken för Lööfs trovärdighet. Om det är också har varit för mycket alkohol i förhållande till departementsregler får vi väl se, för inte kan det väl gå att rädda sig genom att efter granskningen föra över notorna till Centerpartiet?

Jag kan i alla fall garantera att jag aldrig använt mitt representationskonto för någon som helst alkoholservering. Jag försöker gå tillbaka i minnet om jag någon gång under mina sex år som kommunalråd har uppvaktat någon med en vinflaska och kan inte påminna mig att jag gjort det heller. Mitt representationskonto används mest till kurser och resor, enstaka uppvaktningar (utan alkohol) och ngn gång en alkoholfri lunch eller middag för besökande gäster.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback