Herman Lindqvist och historien

Herman Lindqvist har tydligen gjort bort sig igen genom att antyda att en person var nazistvänlig, trots att personen inte var det – åtminstone under den period som Lindqvist kommenterar. För andra gången tvingas ett förlag dra tillbaka en bok av Herman Lindqvist p.g.a. felaktigheter och antydningar om denna person, Karl-Gustaf Hildebrand.


Jag håller med Svenska Dagbladet om att en pudel hade varit på sin plats. När han nu gjorde fel en gång borde han i sina memoarer ha skrivit det när han behandlade den indragna upplagan istället för att antyda att han hade rätt.


Jonas Wikström vänder sig mot att Hildebrand nu kallas antinazist och menar att det ordet borde förbehållas de människor som aktivt är emot nazismen och inte slentrianmässigt användas om alla som under Nazitysklands tid hade en annan ideologi.Oavsett vilken betydelse man lägger i ordet antinazist så tycker jag att Lindqvist borde vara mer ödmjuk mot det fel han gjorde tidigare.


Nu tycks ju inte ödmjukhet vara Herman Lindqvist starka sida och dessutom så verkar han själv vara en person som har problem med att personer som inte är födda i Sverige ska ha rätt att ha åsikter, 2009 sa han i princip att en invandrare inte hade rätt att uttala sig om kungahuset, jag bloggade om det . Snacka om att kasta sten i glashus.


Tidigare i år ska Herman Lindqvist ha medverkat i Nationell.nu (DN). Ett medverkande som förhoppningsvis bara handlar om dåligt omdöme.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback