Nu börjar hösten men det var varmt på Pride

Idag börjar hösten, i betydelse att idag har jag höstens första möte. Sommaren kommer förhoppningsvis att rulla på ett tag till utanför sammanträdesrummen.


Konstigt nog har sommarens finaste och varmaste väder inträffat de dagar då jag varit uppbokad, som tur är utomhus, först var det storloppisen i Nora och i lördags Stockholm pride-paraden. När sommaren inte bjuder på det finaste vädret blir det istället en hel del shopping, i mitt fall på loppisar. På Erikshjälpen i Lindesberg hittade jag en del snygga vintagekläder och ett plagg, en röd byxdress från tidigt 70-tal, blev mitt givna prideplagg.

Väl på plats blev jag ombedd att gå längst fram med bl.a. Jonas Sjöstedt. Kändes lite konstigt men någon ska ju göra det också. Josefin Brink, som är partiets andra vice ordförande, brukar av tradition åka på flaket och ville inte bryta den traditionen, annars hade väl det varit givet att hon skulle gå med Jonas. Vänsterpartiets sektion var lång och musiken var riktad bakåt så i vår främre sektion var det inte riktigt dansläge. Då och då var vi så nära MP-sektionen och musiken därifrån (de hade inget vidare tryck) så att vi kunde dansa loss, det utnyttjade jag och Lars Ohly när vi stod still ungefär vid konserthuset.

Vid Slussen blev det lite mer musik i vår del av sektionen, där hoppade nämligen Blåsorkestern in och spelade bl.a. YMCA och ett par politiska låtar, bl.a. La lega.

Som vanligt var Vänsterpartiets sektion den partisektion som det svängde mest om även om vi i antal fick konkurrens av FI i år. När jag ser bilder och filmklipp på de andra partierna tänker jag på hur tråkiga de verkar, alla har samma t-shirtar/linnen och ingen sticker ut. I vår sektion finns både de som klär upp sig, de som klär ut sig och de som klär sig som de brukar. Inga särskilda t-shirtar krävs och två vänner, där en är vänsterpartist och en är folkpartist, gick med V eftersom de inte var välkomna i FP-sektionen.

Lite bilder från paraden och förberedelserna. Min film från hela sektionen misslyckades så det blev bara bilder från förberedelser och främre delen av V-sektionen:
Bara ben och glamour i V-sektionen
Lars Ohly, Stefan Lindborg (Ung Vänsters ordförande), Nooshi Dadgostar och Jonas Sjöstedt har det varmt i väntan på avmarsch
Andrés, Zorro och Che
Även på flaket var det varmt, de var tvungna att göra sig klara före kl 13 och vår sektion sattes inte i rörelse förrän efter halv två.
Jonas, Tobias och Becca
Slumpen gjorde att tre av de sex personer som turades om att bära fanor och banderoll hette Tobias

Av Leo Ahmed har jag lånat en bild där även jag finns med:

Vänsterpartiets sektion är alltså först denna gående (men jag och Lasse dansade en del), sedan några som dansar mellan första delen och flaket, på flaket finns massor av glada vänsterpartister och en musikanläggning, bakom lastbilen går, eller snarare dansar sig fram, ytterligare ett stort gäng vänsterpartister och efter dem går föreningen Homosexuella socialister, som till stor del består av vänsterpartister och som går som en egen del i Vänsterpartiets sektion.

Den som har en Facebooksida kan se en härlig film från paraden: 
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10151985676785224

Kommentarer
Postat av: Tofflan

He he, jorå, jag såg dig i täten! Vi hoppade in efter QX, DÄR var det drag - ja, inte med engelskt uttal så mycket utan svenskt - vad gäller musiken, men det var ett antal låtar som bara gick runt runt runt i de timmar vi var ute och "promenerade". Hela vägen...

Härligt! :D

Postat av: Bo Grahn

Jag har träffat en hel del HBT personer som varit väldigt fördomsfulla och rent av hatiska mot tex heterosexuella. Varför kommer inte det fram?

2012-08-06 @ 11:07:29
Postat av: Ilona

Tofflan, de flesta sorters drag är bra förutom dem som man får ont i nacken av om man sitter i dem (åtminstone sa min mamma att man fick det om man öppnade bilfönstren).Bo, ser inte att jag skriver ngt om fördomar och hat i min bloggtext. Pride handlar om inkluderande, inte exkluderande.

2012-08-06 @ 15:35:01

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback