Skolkande politiker

UNT har en artikelserie om närvaron i kommunfullmäktige. De konstaterar att vissa ledamöter ofta kommer sent och går tidigt. Ibland är man bara där några minuter och får då 400 kr för påbörjat sammanträde utöver de 1 710 kr som utgår i fast månadsarvode. Värst är moderaterna.

Vänsterpartiet har föreslagit att det fasta månadsarvodet ska sänkas. Många tycker att det borde tas bort helt och hållet.

Det är nog så att många inte gör skäl för sitt arvode men det finns också många som arbetar för det. I Vänsterpartiet förutsätter vi att den som sitter i fullmäktige också tar ett politiskt ansvar utanför fullmäktigesalen, t.ex. går på utbildningar, studiebesök, tar debatter och representerar partiet på möten, dvs. arbetar för sitt arvode.

I Vänsterpartiet har vi inte problem med att de förtroendevalda är borta för mycket, istället måste vi be förtroendevalda stanna hemma från fullmäktige, komma senare eller gå tidigare för att en ersättare ska kunna tjänstgöra. När skolfrågor har diskuterats i fullmäktige har vi velat att en av ersättarna ska tjänstgöra eftersom hon är den som har mest kunskaper inom skolområdet. Det är ett ständigt pysslande för att få våra ersättare att tjänstgöra så att även de ska kunna delta i fullmäktige när deras huvudområdet diskuteras. De ordinarie som ska komma senare brukar befinna sig i fullmäktigesalen och lyssna på debatten ändå och det förekommer också att ordinare som inte ska tjänstgöra ändå är på fullmäktige som åhörare.

Ett gott skratt får man av att lyssna på när moderaten Fredrik Ahlstedt ska förklara varför det inte gör något att alla moderater inte deltar i fullmäktigearbetet: 24UNT.
Uppdatering, även Filip och Fredrik "gillar" Ahlstedts svar i 24UNT, i torsdagens avsnitt av Breaking news visar de ett utdrag med introduktionen, ett klipp som får en kommungubbe att med ett inövat mantra att framstå som en idiot http://www.kanal5play.se/program/230051#!/play/program/230051/video/10723104 lite mer än sex minuter in i programmet

Kommentarer
Postat av: Tofflan

Äntligen en kommunalpolitiker som kommenterar UNTs artikel på ett klokt och vettigt sätt! BRA!

Postat av: Ilona

Tack man gör sitt bästa :-)

2012-08-22 @ 16:45:31

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback