Kom igen S, skärp er!

Man undrar ju vad det är med socialdemokratiska partiet. Tidningarna fylls nu av nej och en oklar framtid. Kan inte alla som vill leda partiet ställa sig upp och säga det. Någon enstaka säger ja, om frågan kommer, men verkar tydligen inte vara beredda att arbeta för det. Vi hade fyra kandidater som regelbundet gick ut och talade om varför Vänsterpartiet var så bra och vad just de de tyckte var viktigast att fokusera på i framtiden. Det ger betydligt bättre resultat än att säga nej och hänvisa till andra.

Jag vet att jag så sent som i går sa att Vänsterpartiet varit i samma situation och att vi valde att inte välja en ny ordinare  partiledare eftersom vi saknade kandidater. Istället utsågs en utmärkt tillförodnad partiledare, som var beredd att vara partiledare under en kortare tid, och en vice att leda partiet fram till kongressen. Skillnaden är att Schyman tvingades avgå plötsligt efter att hennes skatteaffärer uppdagats, det fanns ingen som var beredd att ta över, medan Juholt har varit ifrågasatt länge och motarbetad inom sitt parti. Alla de sossar, som istället för att stötta och ge goda råd, arbetat mot Juholt borde väl ställa sig upp idag och berätta varför just de ska bli partiledare och vad de kan göra för partiet. Det är inte heller länge sedan partiet hade en nomineringsprocess och de som kunde tänka sig att kandidera då kan väl göra det igen.
Vänsterpartiet har 19 riksdagsledamöter. I höstas var en av dem partiledare och 4 var kandidater. Med samma matematik borde det finnas ungefär 29 partiledarkandidater i den socialdemokratiska riksdagsgruppen.
Medan sossarna ägnar sig åt interna diskussioner och tävling i att säga nej ägnar den nya oppositionsledaren Jonas Sjöstedt sin tid åt debatter och politik. Inte mig emot men vore jag sosse skulle jag vara heligt förbannad. Jag tror inte heller att vi kan vinna val ensamma. Sossarna måste skärpa sig och se till att partiets väljare inte flyr till Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Kommentarer
Postat av: Urban

Problemet är kanske inte vem som skall bli ledare för partiet. Problemet är vilken falang som skall säkra sina positioner så att de inte blir av med alla sina förmåner efter nästa val. Alla realistiska iakttagare ser ju att (s) går från ~40% av rösterna till ~25% av rösterna sedan Göran lagt av. Detta innebär att mer än en tredjedel av de poster som (s) besätter kommer att besättas av representanter från andra partier. Det är inte möjligt att låta trotjänare gå i offentlig pension och på så sätt rädda alla som mister sin post, därför kommer många (s)-märkta att få se sig om efter andra jobb. Detta är vad (s)-striden egentligen gäller och bråket kring partiledaren kommer att intensifieras från de delar av landet där många lycksökare ser sina jobb vara på väg att gå till förtroendevalda från andra partier. Därför kommer troligen nästa partiledare att få liknande problem, men det är kanske andra grupper som står för kritiken. Det enda receptet på att få slut på ledarstriderna är att lokala politiker börjar ägna sig åt politik och på detta sätt vinner väljarnas förtroende. Om de fortsätter att kritisera sin partiledare kommer de att förlora ännu flera röster.

När det gäller vem som skall bli partiledare hoppas jag på Ibrahim Baylan. Han är en trovärdig representant för de svenska politikerna och skulle säkerligen mötas av mycket respekt. Tyvärr vågar ingen föra fram hans namn eftersom namnet är osvenskt, men detta skall väl inte få vara ett hinder inom (s).

2012-01-24 @ 11:54:38
Postat av: Ilona

egentligen ännu viktigare då att duktiga och dugliga sossepolitiker ställer sig upp och förklarar sig villig att leda partiet samt utvecklar varför.

2012-01-24 @ 13:00:24

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback