Nazistattack i Ludvika

Igår anordnades ett antirasistisk möte i Ludvika. Mötet attackerades av Svenska motståndsrörelsen som bl.a. slog en flaska i huvudet på en av arrangörerna.

Jag blir lite bestört när jag inser att brottsoffret inte fått något stöd från polisen. Kanske är de upptagna med att jag förövarna men nog borde de ha tid att höra av sig och stödja den som utsatts för en sådan attack? Något som också är förvånande är att pressen enbart talar om att en antirasist attackerats när denne antirasist också är en högt uppsatt politiker, ordförande i en skolnämnd. Det är alltså en politiker som attackerats och misshandlad. Uppdatering: har nu hittat en artikel i Expressen, som faktiskt har rubriken Politiker slogs blodig av nazister.
Jag anser inte att polis och media ska se annorlunda på om det är en politiker eller en icke politiker som misshandlats men normalt brukar ju media rapportera när politiker hotas. Jag ser endast reportage i DN, Dalarnas tidning och Expo. Till Expo säger den drabbade att han är kritisk till att polisen inte hade bättre bevakning eftersom han menar att det är uppenbart att det fanns en hotbild. Daniel, den misshandlade, har dessutom tidigare hotats.
Det här har fått bl.a. bloggen Arbetarperspektiv att spekulera i att Dalapolisen är partisk. Jag kan ju inte uttala mig om Dalapolisen i stort men en nära släkting till mig har under hela sitt yrkesliv varit polis i just Ludvika och skulle aldrig agera partiskt till förmån för nationalsocialister, eller några andra.
Även Helena Duroj kommentar.
Ung Vänster har skickat ett pressmeddelande om händelsen.

Kommentarer
Postat av: thomas

Det som är hår resande är Daniels uttalanden om att han tänkte på sig själv som ett Utøya offer ... det är rent ut sagt nästan kriminellt att han skall jämföra sig med 69 døda och 66 skadade ungdommar med en medelsnitts ålder på 19 år .. vår tids största tragedie har knappast nått att göra med att få en flaska i huvudet ..

2012-01-29 @ 19:27:13
Postat av: Ilona

Han såg ett gäng unga män med knivar som försökte tränga sig in i en lokal med ca 50 ungdomar, i det läget är det inte konstigt att tänka på en nyligen inträffad massaker på antirasister.

Jag kan inte utläsa att han tänker på sig själv som ett Utøyaoffer, bara att det var den känslan han fick när han fick flaskan i huvudet, och vad som skulle kunna hända.

2012-01-29 @ 21:15:03

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback