Rödgrön ledning även i denna opinionsmätning

Idag kom Novus med en mätning där trenden från tidigare mätningar håller i sig. "Nya" socialdemokraterna tar sympatisörer från M, MP och V. Det finns ett rödgrönt övertag i opinionen. Vi har inte tappat alla de nya väljare som vi fick i januari utan ligger fortfarande över valresultat och 2011 års opinionsundersökningar. Intressant att notera är att Vänsterpartiet gick framåt när vi var synliga i media. S går nu framåt på att inte synas så mycket.

Framtiden kommer nog att bli intressant. Moderaternas allianssyskon håller på att utplånas. Blir strategin att försöka få ihop ngt med Miljöpartiet och hur kommer MP att ställa sig? MP kan få det inflytande och de ministerposter som de så länge drömt om samtidigt som de kan förbättra allianspolitiken i en mer grön och human riktning. Ett sådant beslut skulle förmodligen innebära att partiet tappar många sympatisörer till V och S men istället få ta över Centerns gamla miljöhöger.

Jag är så glad över att jag är lokalpolitiker och kan spekulera lite fritt om detta men inte behöver planera för strategier och för framtiden för partiet centralt. Här i Uppsala känns det rödgröna samarbetet fast, liksom alliansen rullar på som om det inte finns några moln på den rikspolitiska himlen. Vad som sägs bakom stängda dörrar på Uppsalaalliansens är numera helt fördolt. Det var bättre på den tiden två allians- och ett rödgrönt kommunalråd åkte samma tåg mellan Uppsala och Storvreta.

Kommentarer
Postat av: essays written

I read about this lines first in my life. It is very unusual way of doing this kind of work.


OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback