Call of Duty, ett klassiskt skjutspel

När det kommer till skjutspel har nästan alla hört talas om Call of Duty. Detta är nämligen ett av de mest populära datorspelen som går att spela. Därför kommer denna artikel berätta mer om spelet samt vilka versionen som har släppts genom åren.

Vad är Call of Duty och när släpptes den första versionen?

Call of Duty kan klassas som ett skjutspel där man agerar som en självständig person i spelvärlden. I sin tur spelar man mot andra, oftast i lag. Det som gjort spelet så pass populärt är att det var ett av de första spelen som släpptes inom genren. Spelet släpptes nämligen år 2003 och i jämförelse till andra spel på den tiden hade det väldigt bra grafik.

Sedan dess har spelet blivit så pass populärt att över 10 versioner har släppts sedan starten. Således kan man nu också köpa olika typer av produkter från hemsidor som gameloot om man vill inreda sitt rum eller skrivbord. Man kan exempelvis köpa både musmatta och dricksglas baserade på Call of Duty och en mängd andra spel.

Olika versioner av spelet

Det första spelet som släpptes år 2003 baserade sig på andra världskriget, något som föll sig naturligt då det är det största kriget i historien. Därefter har det också fortsatt varpå det finns spel som baserar sig på 90-talet, men också i framtiden.

Många spelare har dock kritiserat tillverkarna på grund av att när ett nytt spel släpps så brukar de äldre versionerna ofta bli mindre populära. Men de flesta spelarna brukar dock köpa de nya spelen ändå, just på grund av att dom är bättre och har nya funktioner i jämförelse till de äldre versionerna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *