Gränssnitt och innehållsskydd

För att förbättra gränssnittet i ett spel som Call of Duty krävs det viss kunskap om tekniska detaljer. Även immateriella rättigheter är bra att ha koll på.

Utveckling av gränssnittet

När Call of Duty 4: Modern Warfare lanserades prisades spelet bland annat för sin grafik. Det beror till stor del på en ständig utveckling av såväl grafik som gränssnitt som förbättrar användarnas upplevelse.

För att säkerställa den tekniska miljön, det som kallas teknisk due diligence, är det bra med en checklista för mätning av skalbarhet med avseende på teknik och arkitektur.

Immateriella rättigheter

När det gäller skydd av innehåll i spel likt Call of Duty finns det vanligtvis strikta strategier för hur dessa bör nyttjas. Den som ansöker om immaterialrätt har, under en begränsad period, ensamrätt att kopiera och nyttja varumärket kommersiellt.

En del av rättigheterna handlar om upphovsrätt; en form av skydd för konstnärligt skapade produkter som inkluderar källkod till datorprogram. En annan del handlar om skydd av varumärke, slogans och specifikt utformade features (även mönster och design skyddas).

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *