Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty 4: Modern Warfare är som namnet antyder det fjärde spelet i spelserien Call of Duty. Det kom ut i november 2007 till Xbox 360, Playstation 3, Wii, Windows och Mac OS X. Precis som sina föregångare är spelet ett så kallat FPS-spel, det vill säga förstapersonsskjutarspel. Till skillnad från sina föregångare utspelar sig dock spelet inte under andra världskriget, utan för första gången får spelarna uppleva modern krigsföring. Spelet utspelas under ett fiktivt krig mellan två allianser, där den ena sidan består av Europa, USA och ryska soldater som är trogna sin regering, och den andra sidan består av ryska ultranationalister och rebeller från Mellanöstern. Spelaren tar rollen som två olika sergeanter från amerikanska USMC och brittiska SAS: Paul Jackson respektive Soap McTavish, och handlingen utspelar sig på flera olika verkliga platser i världen, till exempel Mellanöstern, Azerbajdzjan, Ryssland och Ukraina.Call_of_Duty_4_Modern_Warfare

Förflyttningen av spelets handling till en mer modern tidsperiod har gjort att man har kunnat introducera nya funktioner och spelelement, eftersom man har kunnat använda sig av moderna vapen och militärutrustning. Många av dessa funktioner finns dock bara tillgängliga i spelets flerspelarläge, till exempel flyganfall och helikopterunderstöd.

Även om många Call of Duty-fans senare har beklagat sig över den utveckling som serien har tagit (då den hållit sig kvar i den moderna eran) och önskat att spelserien skulle återgå till sina rötter i andra världskriget, fick Call of Duty 4: Modern Warfare nästan uteslutande positiv kritik när det först släpptes. Man hyllade bland annat spelets handling, grafik, realism och kvaliteten på dess flerspelarläge. Det har vunnit flera olika spelpriser och utmärkelser (som ”Bästa grafik” och ”2007 års bästa Playstation 3-spel”), och blev även en kommersiell succé, då det på två månader såldes knappt 4 miljoner exemplar av spelet till Playstation 3 och Xbox, bara i USA. Enligt Activision har spelet hittills sålts i ungefär 14 miljoner exemplar över hela världen.

Om tv-spel inte är något för dig, utan du föredrar en annan typ av spel, kan Megalotto vara rätt sida på internet för dig. Där kan du nämligen underhålla dig i timmar med lottospel som kan leda till höga vinster.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *