Spel som liknar Call of duty

Call of duty är en spelserie som är känd både bland spelare och bland personer som inte vanligtvis spelar TV-spel. Denna spelserie går att liknas med Michael Bay filmer där fokus ligger på en bra story fylld med nonstop action. De olika spelen i serien tar upp olika krig, både historiska som funnits på riktigt och påhittade som berör en nära framtid. CoD som man brukar förkorta spelserien är dock bara en av många spel som ser ut och fungerar på ett visst sätt. Dessa går att dela upp i två huvudkategorier: krigsspel och andra skjutarspel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krigsspel dominerar marknaden

Krigsspel som Call of Duty har kommit att bli de mest populära skjutarspelen de senaste decenniet där den största konkurrenten är Battlefield. Battlefield är en svenskutvecklad spelserie som fokuserar på stora slag och mycket förstörelse av din omgivning. Där Call of Duty istället lägger fokus på små tighta banor och små lag där reaktionsförmåga och kännedom av vapen och kartan betyder allt, har Battlefield istället fokuserat på stora kartor, fordon att använda i strid och mycket lagsamarbete. Båda dessa spelserier släpper vanligtvis ett nytt spel om året och går att likna mera vid Fifaspelen än andra skjutarspel när det gäller nytt innehåll och förändringar i spelet. Det är lätt att förlora sig i denna typ av spelen där man bara vill spela en match om och om igen, passa därför på att sov gott i en kontinentalsäng efter en spelkväll. Ett framtida krigsspel som dykt upp de senaste åren är Titanfall, här försöker man likna det snabba skjutande från Call of Duty fast med jätterobotar som styr.

Andra skjutarspel under benämningen FPS

Skjutarspel är en väldigt bred kategori av spel som man även brukar kalla FPS vilket står för first-person shooters. Begreppet syftar på att man ser allt ur en första persons-vinkel medan man skjuter sig fram genom banorna. Krigsspel är en väldigt stor del av de FPS som finns idag, men det finns även andra. Overwatch är ett nytt varumärke från Blizzard som räknas som ett FPS men som inte direkt handlar om krig. Spelet går ut på att två lag möts för att klara vissa objektiv på kartan där man måste skjuta på varandra för att klara av dessa. Till skillnad från krigsspelen som fokuserar på en verklig grafik som kan vara en orsak bakom att man hittar kriminalitet kopplat till Call of Duty tar Overwatch istället avstamp i det tecknade och fokuserar på mycket humor och färgglada karaktärer. Ett spel som väljer att gå en helt annan väg är nya DOOM som fokuserar på att skjuta helvetesmonster och där blod står som en central visuell punkt i spelet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *