Call of Duty: World at War

Call of Duty: World at War är en First Person Shooter, eller FPS, som anses av många vara en klassiker i genren. Spelet har haft en stor inverkan på genren som den ser ut idag, vilket gör World at War extra intressant att undersöka lite djupare.

Call of Duty är en av de största spelserierna på marknaden, och det går att köpa en hel del kringprodukter, t.ex. Halloween-kläder barn verkligen gillar, muggar och en massa annat. Spelet är utvecklat av Activision och släpptes till Playstation 3, Xbox 360, Wii och Windows år 2008. Spelet uppskattades särskilt för dess online-komponent där spelare hade möjlighet att utmana varandra och tävla om förstaplatsen.

Story

Call of Duty: World at War utspelar sig under det andra världskriget. Man får spela som två olika soldater som kämpade för de allierade respektive ryssarna. Variationen på de olika karaktärerna gör upplevelsen mer lärorik, eftersom man får se hur kriget såg ut från olika perspektiv. Spelet är inte helt realistiskt men det är ändå verklighetsförankrat till viss del, vilket gör att det ändå finns en del lärdom att ta till sig. Man slåss främst för att omkullkasta det tredje riket och nazister utgör naturliga och okontroversiella antagonister. Man får dock även ta del av kampen mot det Japanska riket i denna spännande historia, för att få en mer komplett upplevelse av kriget.

Multiplayer

Call of Duty: World at War har en onlinekomponent som liknar den som går att hitta i Call of Duty: Modern Warfare. Det finns ett flertal olika spellägen som exempelvis fånga flaggan och team deathmatch. Man kan även spela igenom spelkampanjen tillsammans med en kompis lokalt eller med upp till tre kompisar online, vilket är något som inte varit möjligt tidigare i serien.

Mottagande

Call of Duty: World at War fick ett varmt mottagande av såväl spelare som kritiker (med en del undantag), och var en kommersiell succé. Många uppskattade den mörkare berättelse som Call of Duty: World at War hade att erbjuda. Spelet var nu våldsammare än någonsin förr, med karaktärer som kunde förlora både armar och ben. Denna brutalitet gav en förstärkt känsla av realism som passade bra med spelets tema.

World at War var en kommersiell succé. November 2013 hade man nått hela 15.7 miljoner sålda exemplar. Denna succé gjorde det möjligt att ha en stark multiplayer upplevelse med massor av spelare online alla tider på dygnet, så att det alltid fanns en match att hoppa in i.

Sammanfattning

Call of Duty: World at War var ett väldigt intressant och spännande spel, särskilt med tanke på året det släpptes. Det spelas än idag av människor som uppskattar den någorlunda realistiska avbildningen av det andra världskriget som erbjuds samt den spännande onlinekomponenten. Call of Duty som serie är fortfarande väldigt stort och man börjar nu närma sig Call of Duty Black Ops 4, nästa spel i serien. Se fram emot det!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *