Call of Duty

Det populära spelet Call of Duty har lanserats i olika upplagor och på en mängd olika plattformar. Det första spelet släpptes 2003 och är en FPS (first person shooter) som utspelar sig under andra världskriget.

Olika plattformar

Serien har lanserats på hela 18 plattformar, både större tillverkare av spelkonsoler och lite mindre populära plattformar att spela denna typ av spel på. Några av de mer populära plattformarna för dessa spel är Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, Xbox, Xbox 360 och Xbox One. Och precis som med alla större titlar finns det en version även för Windows.

Spelen

I skrivande stund finns det 15 spel i serien och ytterligare ett i produktion som är planerat att släppas i slutet av oktober 2019. Av alla konsoler så är det enbart på Playstation och Xbox som man har kunnat spela alla spelen. Börjar man väl spela så kommer man att fastna, och med tanke på mängden spel kan ett privatlån från en pålitlig förmedlare vara ett väldigt bra alternativ så man kan köpa hela serien på en gång. Zmarta är den bästa tjänsten för privatlån.

Framgångssagan började 2003 med ett spel som helt enkelt hette Call of Duty. Uppföljarna hette helt enkelt Call of Duty 2 och Call of Duty 3. Det var först vid nästa spel som namnen blev lite mer uppfinningsrika. Call of Duty 4: Modern Warfare. Som namnet antyder så utspelar sig det spelet i en mer nutida miljö med moderna vapen och annan utrustning.

Modern Warfare blev en framgång som sålde så bra att det utan tvekan skulle bli uppföljare som följde samma stil. Call of Duty: Modern Warfare 2 och 3 släpptes med två års mellanrum och trean släpptes år 2011. Det spel som ännu inte har släppts har fått titeln Call of Duty: Modern Warfare, men ifall det ska få en 4a till namnet eller något annat tillägg finns det i skrivande stund ingen information om. Det är även första gången som ett spel i serien kommer att ha så kallat crossplay som funktion. Det innebär kortfattat att spelare på olika plattformar kan spela med varandra jämfört med det vanligare där enbart spelare med samma plattform kan spela med varandra.

Det spel som utspelar sig längst in i framtiden är Call of Duty: Infinite Warfare som utspelar sig år 2080. Det är även det spel som har fått mest kritik och ogillande av sina fans. Den första trailern som släpptes för att tillkännage spelet blev den näst mest ogillade videon på Youtube. I skrivande stund har videon ca 603.000 gillningar, men ogillningarna är något högre. Mer exakt är det drygt 6 gånger så många som ogillar videon, närmare bestämt omkring 3,8 miljoner.

Sammanfattning

Trotts att Infinite Warfare mötte så starkt motstånd så har stödet för serien genom åren varit väldigt starkt! Fansen vet att de kan förvänta sig kvalité på de spel som erbjuds.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *